Gezond Eten

Het is belangrijk dat je een gezonde levensstijl hebt en daar hoort ook een juist voedingspatroon bij. Het is best moeilijk om gezond te eten, want wat mag je wel eten en wat niet? Gelukkig is er een schijf van 5, die ons laat zien hoe je goed en gevarieerd kunt eten. Het is belangrijk dat je variatie in je voedingspatroon hebt, zo krijg je alle goede stoffen in je lichaam. De schijf van 5 laat je zien wat je op een dag moet eten en de minimale hoeveelheid. Koekjes, snoep en alle andere ongezonde voedselwaren staan niet in de schijf van 5, omdat ze bijna of geen voedingstoffen afleveren. De schijf van 5 heeft ook 5 regels waar je je aan moet houden:

dieet recepten

5 regels om aan te houden

  1. Eet gevarieerd, zo krijg je alle goede stoffen in je lichaam
  2. Eet niet te veel, dan blijf je op een gezond gewicht en krijg je dus geen overgewicht
  3. Eet minder verzadigd vet, kies producten met onverzadigd vet, dit vermindert de kans op hart- en vaatziekten,
  4. Eet veel groente, fruit en brood, hier zitten heel veel vezels in.
  5. Eet veilig, hiermee wordt bedoeld dat er geen bacteriën in je voeding moeten zitten.

Afvallen met koolhydraat arme producten

Koolhydraat arme producten worden ook wel proteïne producten genoemd, dit zijn producten die een hoog eiwitgehalte hebben en een laag koohlydtraadgehalte. Waar is dit nou goed voor? Deze producten passen goed in het proteïne dieet. Met een proteïne dieet val je in een korte periode snel af door bewust op je voeding te letten. Als je te veel koolhydraten binnenkrijgt, wordt dit als vet in je lichaam opgeslagen. Als je wilt afvallen moet je minder koolhydraten eten dan dat je lichaam gebruikt. Als je te veel koolhydraten binnenkrijgt, wordt deze door je lichaam opgeslagen als lichaamsvet. Door de hoeveelheid koolhydraten in je voeding te beperken gaat het lichaam het opgeslagen vet in je lichaam gebruiken als brandstof. Hierdoor val je dus af.

Proteïne voeding en dranken

Je wilt ook een proteïne dieet volgen of gewoon minder koolhydraten binnenkrijgen. Nu vraag je je vast af, ‘’hoe kom ik aan de proteïne producten?’’ Door de jaren heen zijn proteïne producten veel populairder geworden. Mensen zijn zich steeds bewuster geworden dat het belangrijk is om gezond te eten. Hierdoor zijn er ook veel meer aanbieders van proteïne voedselwaren dan een paar jaar terug. Er zijn tegenwoordig zelfs koekjes, chips, dranken, crackers met een laag koolhydraatgehalte en proteïne shakes verkrijgbaar. Dit is niet alles, want er zijn zelfs complete maaltijden die je alleen maar hoeft op te warmen. Ook deze bevatten veel eiwitten en zijn laag in koolhydraten. In de supermarkten wordt het aanbod steeds groter, maar op het internet zijn er verschillende webshops, die heel veel soorten eiwitrijke producten verkopen. Ideaal toch, het enige wat jij hoeft te doen is het bestellen en het wordt ook nog eens bezorgd dus je hoeft er niet eens de deur voor uit. Tegenwoordig is het ook mogelijk om hulp te krijgen bij het afvallen met een eiwitdieet. Bekijk de website van Dieetbus.com!